torstai 23. elokuuta 2018

Velkakatsaus


Tätä oot nyt odottanut.

Haluan kuitenkin jo alkuun sanoa, ettei tarkoitukseni ole maksaa kaikkia velkoja mahdollisimman äkkiä pois, vaan tasaiseen tahtiin määrätietoisesti, tekemättä sitä lisää.

Klarnastahan viimeksi tein suunnitelman, joka ei lähtenyt käyntiin niinkuin suunnittelin.


Syyt
Haluan kasvattaa purskuria myös, jotten jatkossa enää joudu ostaa velaksi, tämän vuoksi en kaikkea irtoavaa laita edes siihen korkeakorkoiseen klarnaan. Näin talouden tasapainnottamismielessä oon pitänyt sitä erinomaisena ratkasuna, vaikka se tarkoittaakin sitä, että joudun maksaa turhasta vähän kauemmin.

Heinä-/elokuussa oli myös paljon menoja ja kuten Budjetointi synnyttää vapautta -tekstissäkin kerroin, en ole pihistellyt. Mikä oli oikea ratkaisu, kesä on kerran vuodessa vaan. :)

Se syy miksi en tässäkään kuussa lisää panoksia on, että lapset ovat taas kasvaneet, joten paljon tarvitsee hankkia ulkovaatteita ja sisävaatteita, jotta pärjäävät koulussa, päiväkodissa ja kerhossa, sekä elämässä. Suurinosa meidän pikkusten vaatteista vielä ostetaan kirpparilta tai saadaan läheisiltä!

Muistat ehkä myös mainitsemani prosenttihaasteen. Väritelty on, mutta ei aivan aikataulussa. Katsotaan miten tämä kuukausi menee, että pystynkö lisäillä vähän pökköä pesään!

Velat:


 • Läheisten myöntämä pelivelka 2350e. Viimeksi 2820, joten muutos kahdessa kuukaudessa -470e
 • Opintolaina 8249,48e. Viimeksi 8414,62 joten muutos kahdessa kuukaudessa -165,14e
 • Saunalahdet 296,34e. Viimeksi 390e, joten muutos kahdessa kuukaudessa -93,66e
 • Dna 343,8. Viimeksi 365,88, joten muutos kahdessa kuukaudessa -22,08e
 • Klarna 730e. Viimeksi 930,50e, joten muutos kahdessa kuukaudessa -199,50e
Yhteensä:  11969,62e. 
Muutos kahdessa kuukaudessa: -950,38


Itse olen varsin tyytyväinen. On ihana huomata, kuinka velat lyhenevät, säästöön kertyy ja lisää velkaa ei ole tarve tehdä. 

Kaikki järjestyy just oikein! <3


Taas oli kuiva raha-postaus. Elämää tämä ja ihanaa, kun kaiken pystyy kohtaamaan. Ensi kerralla taas muita pohdintoja, ehkäpä.


En pelannut tänäänkään <3 

2 kommenttia:

 1. Opintolaina on niin pienikorkoista että ei huolta eikä murhetta siitä kannata ottaa. Muutenhan sulla on velkaa varsin vähän ja huippua tahtia lyhenee stressaamattakin näköjään. :) Hyvä hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista <3

   joo, mulla on siitä onnekas tilanne, että melkein korotonta velkaa, paitsi klarna. Siksi en niin aktiivista velkakatsausta pidäkkään, mutta halusin nyt päivittää, kun aikaisemminkin tuonut suunnitelmaa esille :))

   Poista