perjantai 20. heinäkuuta 2018

Arjen helpotus, kauppakassi.

Elän lapsiperhearkea. Enkä mielestäni mitenkään erityisen rauhallista sellaista, jos sellaista lapsiperhearkea edes voisi olla. Nyt kesällä ei ole kerhoja, eikä koulua, joten kaikki lapset kotona, aamusta iltaan.

Olen joutunut ruveta opettelemaan arjen helpotuksia, koska en tahdo enää uupua, en tahdo enää paeta, tahdon nauttia arjesta. Yksi lapsiperheen pakoista on ruokaostokset. Kaikkihan me tiedetään, ettei ilman ruokaa elä ja jos on vastuulla muita, on vanhemman tehtävä ruoka pöytään hoitaa. Itse tykkään suunnitella ruokaostokset viikoksi kerrallaan, pieniä täydennyksiä lukuunottamatta. Myös kaupassa käyminen ja tarjouslehtien seuraaminen oli musta oikeesti mukavaa, mukaanlukien vielä -30% tarjoukset. 

Vauvan syntymän jälkeen, puolison vanhempainvapaan loputtua, kävimme kaupassa. Minä, 2vee, 4vee ja huutava vauva. Arvatkaa vaan oliko ostoslistasta mitään hyötyä ja oliko mun mieli sen jälkeen levännyt ja rauhallinen? No ei. Puolisoni kävisi kaupassa, mutta hän ei tykkää isojen ostosten yhdellä kertaa tekemisestä ja muutenkin yhteinen aikamme arjessa on niin vähäistä, että pidän hänet mieluummin kanssamme kotona, kuin kaupassa ruuhkassa. Siksi päätin siirtyä kauppakassiin.
Näin budjetointi näkökulmasta tämä lisäpalvelu tuo enemmän kustannuksia, sillä tilaus kotiinkuljetettuna maksaa 9,90e, mutta voiko sitä mielenrauhaa edes laskea rahassa? Kauppakassipalvelu siis toimii niin, että itse valitsen verkkokaupasta kaikki tuotteet mitä haluan, joku toinen kaupassa ne etsii, keräilee, punnitsee, kantaa ja sen jälkeen sovittuna aikana ne kuljetetaan meidän kotiovelle pahvilaatikkoihin pakattuina. Täydellistä! Vain harvoin tuotteita puuttuu, joskin ne ovat välillä tuntuneet elämää suuremmilta puutoksilta, muunmuassa vauvan vaipat puuttuivat kerran ja tietenkin olin aika täsmällisesti ajoittanut tilauksen...

Tässä säästäessä monesti pohdin, kun eteen sattuu usein tekstejä, joissa puhutaan siitä miten ruokaostokset on helpoin säästökohde. Ja näinhän se onkin, sillä monessa tuotteessa on yleinsä valittavana se halvempi rinnakkaisvalmiste. Mutta tämän vuoksi on itsellänikin ollut ajatustyötä sen kanssa, kun kauppakassia käyttämällä en pystykkään pongailla -30% tuotteita ja lisäksi maksan ruokalaskun päälle kuljetuksesta. Kuitenkin, jos suhteutan asian siihen, että kauppareissun jälkeen itkee sekä minä että lapset, niin olenko valmis maksamaan itkuttomuudesta 9,90e/vko? Olen. Olisitko sinä?

Hetki sitten kävimme lasten kanssa pitkästä aikaa isommassa kaupassa, koska halusin marjoja. Muistin miks en sielä käy. "Nyt tähän viereen", "Ei kosketa niihin, ne on kauppiaan tuotteita, me saadaan koskea vaan siihen mikä me ostetaan.", "Hei missä te nyt ootte", "Odottakaa vähän, äiti ottaa vielä ton", "Älä nyt töki sitä vauvaa, kun se just rauhoittu" Ja niin edelleen, mielenrauha siis kaukana.

Syksyn tullessa meidän tuleva 5-vuotias aloittaa 4h/pv päiväkodissa ja 2-vuotias on kahtena aamuna viikossa 2,5 tuntia metsäkerhossa, tällöin pystyn taas uudestaan harkita vauvan kanssa itse isojen ostosten tekemistä ja tarjousten perässä juoksemista. Nyt toistaiseksi kuitenkin toimin näin ja nautimme hitusen enemmän toisistamme.


En pelannut tänäänkään <3

10 kommenttia:

 1. En tiedä minkälaisen loven budjettiisi tuo 40e/kk tekee mutta näin yhdenkin taaperon vanhempana niin nautin kyllä yksin kaupassa käymisestä vaikka lapseni ei sinänsä kaupassa vingu mitään mutta ei siellä silloin hirveästi mietitä mitään muuta kuin nopeinta ulospääsyä :D
  ja tiedän kyllä aikuisia lapsettomia, jotka käyttävät kotiinkuljetusta. Koska eivät halua käyttää aikaa kaupassa käyntiin. Sinuna miettisin, että kolmen pienen lapsen arjessa tuo tuo ajalisesti eniten säästöä. Kolmen lapsen pukeminen ja vessattaminen ja tyytyväisenä pito mahtaa olla mieletöntä hommaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on totta! Ihan sama kuinka monta lapsia on, mutta tuskin kukaan viihtyy. :D esikoisen kanssa oli helppoa, kun supermarketissa hänet vaan jätti kattelee koirien vinkuleluja, ni siinä hän vaan oli. Eikä ees mikään menny rikki, kun katseli vaan :D näiden tuoreempien kanssa ei pysty.

   Joten kiitos, otan sen tommosena! Ajalla ja hermoillakin on hintansa :) kaupassakävijänä joutuu vaan nyt uudestaan asennoitumaan, mutta niin suuri helpotus! Nyttenkin viikon ruoat taas kaapissa :)

   Poista
  2. Plus kymppi ei mielestäni ole mitään vs. Omat bensakulut, aika ja jää ylläriostokset vähemmälle.

   Poista
  3. Näinhän se on! Ja kauppakassien raahaminen on kyllä niin puuduttavaa! Tällä hinnalla ne täytyy laittaa vaan eteisestä kaappeihin :)

   Poista
 2. Kaikkea hyötyä ei voi mitata suoraan rahassa. Uskon että tuo 10e on ihan käypä hinta siitä mielenrauhasta kun ei tarvitse kolmen koplaa raahata kauppaan kiukuttelemaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, kun oikein rupeis miettii hintaa ajalleen, hermoilleen, lasten hermoille, voimille, matkakuluille ym, kyllähän siinä aima nopee 10e ylittyis! :D silti jostain pihipeikko iskee, onneks oon tajunnut tän silti nyt tähän hetkeen tärkeiksi, ei pihisteltäväksi kohteeksi!

   Poista
 3. Toi ei todellakaan ole hukkaan heitettyä rahaa, ajalla ja hermoillakin on hintansa eli tuohan on suorastaan silkkaa säästöä :)

  Mä käytin Kauppakassia tosi paljon erityisesti 2012 ja 2013, jolloin mulla vielä asui kaikki lapset kotona (mulla yksi enemmän kuin sulla) ja autottomana yksinhuoltajana tuo palvelu toimi todellisena hengenpelastajana. Ja vaikka tarjouksia ei päässytkään bongailemaan, niin uskon et säästöä tuli kaikkien heräteostosten pois jäämisestä.

  Mä lopetin sen käytön siinä vaiheessa kun saman päivän toimituksiin tuli lisämaksu. Tein aina tilauksen ennen klo 12 ja sain samana iltana kotiin. En kyennyt silloin vielä niin suunnitelmalliseen elämään, että olisin hyvissä ajoin tilannut... Nyt oon välillä miettinyt, jos aloittaisin käytön uudelleen ihan ajan ja vaivan säästämiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin just, on hintansa ! :)

   En tosiaan pidä huonona vaihtoehtona, vaikka jo lapset ois isoja. Silti joutuisi kantaa kaikki ostokset, tässä ei joudu :D eikä sielä kaupassa aina edes ole poikkeustarjouksia, vaikka ite niin ajattelis. Ja normaalit viikkotarjouksethan saa myös kauppakassilla! :) nykyään ainakin meilläpäin saa just noin, mutta 8.00 mennessä niin saa 17-19 kuljetuksen :)

   meillä siis 4 lasta, mutta esikoista ei tarvitse kauppaan raahata :)

   Poista
  2. Joo, ymmärsin, mulla siis viisi lasta :)

   Poista
  3. Haha, hyvä ! :D viiden lapsen yksinhuoltajana oisit ansainnut jo ruuanlaittajankin! <3

   Poista