keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Pesukone hajosi ja sähkölasku saapui.

Nyt koitti se päivä, mitä varten sitä puskuria olisi tarkoitus olla. Meidän pyykinpesukone päätti tulleensa nyt tiensä päähän. Kahdeksan vuotta vanha pesukone. Ensimmäinen oma pyykinpesukone. Oltiin äidin kanssa pesukonekaupoilla ja hän olisi ollut sitä mieltä, että lainaisin heiltä rahaa ja hankkisin kunnon Mielen, mutta ei, ostin kaupan halvimman. Tätä on kyllä muistettu ja ihmetelty koneen kestävyyttä, mutta mikään ei ole ikuista.

Olin muuten näihin viikkoihin asti luullut omistavani Candy-merkkisen pesukoneen, mutta tehdessäni selvitystä mahdollista vakuutusilmoitus varten, puoliso tokaisi merkin olevan ihan muu. Tämähän siis kyllä lukee päältä täytettävässä pesukoneessa ihan ohjelmavalikon vieressä...

Tilanne on siis se, että pesukone pitäisi ehkä ostaa, mutta se ei ole pakollista. Meillä nimittäin taloyhtiössä semmonen luksus, että pesutupa kuuluu vuokraan. Selvinnenkö siis meidän kuushenkisen perheen pyykkihuollosta ilman pesukonetta? Rahat meillä on, mutta jotenkin mulla tutina, että kaikki tuppaa hajoamaan samaan aikaan ja jos astianpesukone hajoaa, käyttäisin tän hetkiset pienet säästöt mieluummin siihen. Koska astianpesukonetta ei pyykkituvastamme löydy. :D 

Pärjäisittekö te ilman pesukonetta, pyykkituvan avulla? Minkä kokoinen porukka? 
Pesutuvassahan on myös se plussa, että sen käyttäminen tuo säästöä myös sähkö- sekä vesilaskuun!

Otetaan asia tarkasteluun.

Uuden pesukoneen +/-:

+ Arjen helppous, en ole riippuvainen muiden ajoista.
+ Hmm.. 
- Rakennusvaiheessa oleva puskuri katoaa heti
- Sähkölaskut pysyvät korkeina
- Vesilaskut pysyva korkeina
- Ei kuivausrumpua käytettävissä kuitenkaan ilman pesutupaaPyykkituvassa pesemisen +/-:

+ Pienentää sähkölaskua
+ Pienentää vesilaskua
+ Pyykinpesu sujuu lasten kanssa ulkoilun lomassa
+ Saa paljon pestyä kerralla
+ Pystyy kuivata kuivausrummussa tai isossa kuivaushuoneessa
- Muihin asukkaisiin ja varattuihin aikoihin sidonnaista
- Pakko lähteä kotoota, jotta saa puhdasta pyykkiä.

Tämän listan varjolla siis toistaiseksi lykkään uuden pesukoneen hankintaa ja harkitsen syksyllä taas uudestaan. Nyt on onneksi paljon valoa ja lämpöä, joten pesutuvalla ja pihalla oleskelu lasten kanssa on jopa tosi mukavaa!


Ja kuten otsikossa lukee, sopivasti päätti sähkölasku myös muistuttaa läsnäolollaan. Kyseessä oli vasta sähkönsiirtolasku, joten kaveria odotellessa. Tähän palaan paremmin sitten Elokuun budjetissa, mutta hyvin myös tukee omaa sähkönkulutuksen kohtuullistamista. (Sanoo hän ja istuu tietokoneella kirjoittamassa tätä tekstiä.)


En pelannut tänäänkään <3

13 kommenttia:

 1. Kokeilisin elää ilman ja jos parin kk päästä tuntuu helvetiltä niin ostat sitten

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinpä! Kerkee kerätä enemmän puskuria, jos se astianpesukonekkin ottais hajotakseen.....

   Kiva, kun tulit kommentoimaan! :)

   Poista
 2. Vastasitkin itse itsellesi, mutta ilman muuta kannattaa kokeilla pärjätä tuolla pesutuvalla mahdollisimman pitkään ja kerätä samalla sitä puskuria isommaksi ja ostat sen koneen sitten kun et jaksa enää pesutuparumbaa. Käyttäisin itsekin pesutupaa, jos sellainen vain olisi saatavilla. Sen verran suuret sähkölaskut meilläkin on ja pesukone ja erityisesti kuivausrumpu siitä taatusti tekevät ison siivun, kun sitä pyykkiä tuntuu aina vaan riittävän.

  VastaaPoista
 3. Hyvä, samoilla linjoilla siis! :D kiva, kun kuitenkin kommentoit! :)

  Tää pesutuvassa peseminen kyllä hyvin konkretisoi sen, että kuinka paljon liikaa meillä onkaan kaikenlaisia vaatteita ja lakanoita ym ! Eilen jo vein kestokassillisen lähikaupan tekstiilikeräyspisteelle. kaapit tursuaa turhaa, muttei sitä samanlailla huomannut, kun pikkukoneella aina pyöritti vain osan kerralla. Nyt saa kerralla korit tyhjiksi. :)

  VastaaPoista
 4. Samoilla linjoilla edellisten kanssa. Kun pesutupaa on hetken käyttänyt, se saattaa jopa alkaa tuntua ihan hyvältä ja huolettomalta ratkaisulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Ei tartte pientä säästöä ihan nolliksi laittaa heti :) !

   Poista
 5. Samoilla linjoilla myös, eli pesutupa käyttöön. Raha on tilillä kuitenkin, jos ihan mitta tulee täyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ei tarvitse pohtia sitä rikki menemistä, eikä muutenkaan murehtia. Saa lisää tilaa kylppäriinkin :) katotaan sitten syksyn koitteessa :D

   Poista
 6. Pärjätty on hyvin ilmankin! Aikoinaan kun oli 5 alle 5v tenavaa ja myöhemmin vielä yksi siihen päälle (6 alle 7v) olemme tulleet oikein hyvin toimeen.
  Edelleen 1krt/vko lakana-pyyheliina ja vaatepäivä. Teinit pesee jo ite omat vaatteensa kun on tarve ja varaavat siihen itse pesuajan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla hyviä käytännön kokemuksia! Näinhän se on, että paljon helpommalla saa koko perheen pyykit pestyä, kun meidänkin pesutuvassa kolme isoa pesukonetta ja kaksi kuivausrumpua :D

   Poista
 7. Pyykkitupien pesukoneissa on se hyvä puoli, että niihin mahtuu paljon pyykkiä kerrallaan. Eli ehdottomasti pyykkitupa kokeiluun, eikä saa heti ensimmäisestä ärsyyntymisestä luovuttaa. Uuden opetteluun mene kuitenkin hetki aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se on! Meilläkin pesutuvassa KOLME iso pesukonetta, eli hyvin riittää viikon välein käydä pesemässä, jos vaan käyttövaatteet riittää :D mutta jonkinlainen henkinenkin helpotus tossa, kun ei tartte kokoajan kotona miettiä "pitäis pestä pyykkiä", kun on pyykkivuoro ja sillä selvä :)

   Poista
 8. Meilläkin hajosi pesukone. Jokin laakeri taitaa olla hajonnut meidän pesukoneesta. En tiedä olisiko sitä järkevää korjata, en haluaisi ostaa uutta. Onneksi meillä on pesutupa, jossa voin käydä pesemässä vaatteet. https://keskipakovalu.fi/valmiiksi-koneistetut-tuotteet/

  VastaaPoista