tiistai 4. syyskuuta 2018

Pikavipin salakavala helppous

Huh, nyt seuraa taas vähän alavireisempää papatusta.

Pikavippi yrityksistä on puhuttu paljon, on yritetty puhua niiden moraalittomuudesta. Ja ajattelin myös tuoda mielipiteeni korkena kekoon.


Kun mulla meni pelaaminen ongelmalliseksi, täytin hakemuksen vippifirmaan. Hakemuksen täyttö kesti 10 minuuttia, jonka jälkeen olikin 2000e käytettävissä. Siis 2000 euroa, 10 minuuttia, helppoa rahaa? Ei ollut.

Ensin laskin ottavani 50 euroa, ajattelin saavani sen takasin. Raha oli tilillä 15 minuutissa. 50 euroa meni, sain tekstiviestin lähettämällä lisää. Sitten mä voitin. Voitin rahaa, nostin sen pois.

Seuraavana päivänä päätin taas pelata, jospa voittaisin enemmän. Pelasin voitot. 
Muistin taas vippini, muistin kuinka helposti edelliskerrallakin sain rahan tilille. Tekstiviesti vaan! Nostin siis taas tekstiviestillä, tällä kertaa 200e.


Summat vaan nousi nousemistaan, rahantaju katosi kokonaan, koska sainhan rahaa tililleni vain tekstiviestillä super nopeasti.


Pelasin.


Raha ei koskaan ollut mulla konkreettisesti. Eihän se ollut mun rahaa, se oli laina. Jonkun toisen rahaa, virtuaaliseteleitä.

Summat nousi tuhansiin.


Kun limiitti loppui toisesta yrityksestä, hain toisesta lisää. Kukaan ei velvoittanut multa minkään ehtojen lukemista. Klikkasin vain kyllä. Mitä paremman oloinen maksusuunnitelma, pienimmällä mahdollisella kuukausierällä, sitä isommat korot.


10 000 euron kohdalla tuli raja. Työttömän, kotona lapsia hoitavan ihmisen tuloilla, 10 000 euroa lainaa oli salamana tilillä ja salamana käytetty.Helppoa rahaa? You wish!Käteen jäi ahdistus, käteen jäi ongelma. Miten ikinä saan kaikki maksettua?
Yhtäkkiä pitikin siirtää konkreettista rahaa johonkin. Rahaa, joka tuli mun tilille oikeasti. Rahaa, joka oli tarkoitettu ihan muuhun, kuin ylisuurten vippien takaisinmaksuun.Häpeä ja itsensä soimaus oli kova.

Kaikki oli tapahtunut pimennossa. Mulla on ongelma, josta en syytä yhtäkään pelifirmaa tai vippifirmaa. En syytä niitä peliongelmasta. Mutta kaikki rahan siirto, se tapahtui liian helposti, se tapahtui tarkoituksella liian helposti. Se mahdollisti tämän. Mitä helpommin sain rahaa nostettua, sitä enemmän oli takaisin maksettavaa. Tietenkin, olinhan riskiasiakas.Olen lukenut syyksi, miksi tukea pika vippiyritystä, auttavan lainaamalla jollekin, joka ei voi saada pankkilainaa. Miten se voi vielä nykypäivänä olla se ajatus?
"Hakemukset kysyvät tulotiedot, menotiedot ja aikaisemmat lainat. Jouduinko koskaan oikeasti todistamaan näitä? En."
Sille on syy, miksi lainaa ei voi saada isommasta pankista.
Pankeilla on vastuu laskea hakijan tulot ja menot, sekä elämäntilanne. Pikavippiyrityksellä ei. Monet hakemukset kysyvät tulotiedot, menotiedot ja aikaisemmat lainat. Jouduinko koskaan oikeasti todistamaan näitä? En. Sana riitti.Emme voi ummistaa silmiämme tältä, vaikka sinä pystyisit ajatella ja todeta jokaisen olevan vastuussa itsestään ja rahankäytöstään. Meillä kaikilla muilla ei asiat aina ole niin hyvin. Ohjakset ovat syystä tai toisesta kadonneet, juuri heikoimpien heikkoudella kustannetaan tämä.


Oletko jo vippikierteessä? Seuraavassa tekstissä yritän avata seikkoja, jotka itseäni auttoi siinä hetkessä.


En pelannut tänäänkään. <3

2 kommenttia:

 1. Huh kuinka hyvä blogi sulla on :) Luin lähes joka postauksen ja moneen olisin kommentoinut jos olisi ollut "tuoreita" tekstejä. Jatkossa sait kyllä lukijan. Ite kirjoitan enemmän tylsiä numeroita mut tää itsensä kehittämisen aihepiiri on kyllä loistava. Jos kiinnostaa niin lukase mun blogista niitä muutamia ensimmäisiä postauksia mihin jaksoin laittaa ns lukuvinkkiä kunnes kyllästyin siihen. Sieltä vois löytyä hyviä kirjoja sullekin ;) Jatkahan kirjoittelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kivasta kommentista !:) Ihan huippua, että kiinnostuit.

   Joo, mä tykään tylsistä numeroista, mutta nykyään yritän myös enemmän tähän päänsisäiseen muuhun pohtia:)

   Mä käyn lukemassa, joskus kävinkin, mutta sillon oli nähtävästi just tauko menossa. :)

   Poista