perjantai 16. marraskuuta 2018

Yli 10kk täysin pelaamatta, mitä tuli pelien tilalle?Pimeys vie.
Pitkästä aikaa pääsin istumaan tietokoneen ääreen. Huomaan pimeyden ja jatkuvan harmauden vievän niin paljon voimia, että illalla, kun talo hiljenee on ihana vaan istahtaa sohvalle katsomaan sarjaa. Meidän pienin tulokas myös valmistaa itselleen ihka ensimäistä hammastaan, joka on ihan kohta läpi! Joten luonnollisesti päivät menee vielä enemmän häntä kantaen. Nyt poikkeuksellisesti nukkuu päiväunia sisällä, joten itselle tuli mahdollisuus kirjoittaa.
Kysyin teiltä viimeksi, miksi luette näitä juttuja, mikä teitä kiinnostaa. Muutama vastasi tähän, oli ihana lukea löytöreitit! 😊 Talousblogien kautta siis löydytty, itsekin sukelsin ekaa kertaa blogimaailmaan lukemalla talousblogeja. Pienemmän tähtäimen kirjoituksia ihan perus taloudenhoidossa. Nämä auttoivat mua saamaan takasin käsityksen rahasta, rahan arvostamisen. Niin kuin kirjoitin Pikavipin salakavala helppous-tekstissä, olinhan menettänyt rahantajuni ja velkaa vain kertynyt, eikä vain pelaamalla, vaan muutenkin velaksi ostelemalla.
Vastauksissa oli myös mielenkiintoinen kysymys. Mitä tuli elämääni pelien tilalle?

Olen perheenäiti ja olen aina hoitanut lapseni. Vaikka pelasin ja pelit olivat vallanneet ajatteluni, suoritin arkea kuitenkin kohtalaisesti. Pelaaminen ajoittui aikaan, kun oli tylsää tai olisi pitänyt nukkua. Pelasin siis lähinnä päiväuniaikoina, sekä yöuniaikoina. Tämän vuoksi en koe ottaneeni varsinaisesti mitään tietoisesti pelien tilalle.

Mutta ei asia ole niin simppeli. Pelit olivat kuitenkin vallanneet mun mielen niin vahvasti, että psyykkisesti pelasin kuitenkin muulloinkin.
Tein itselleni ja teille listan, mitä on tullut uutena tähän syksyyn.

  • Olen saanut uuden äiti-kaverin, Miksei yksinäisillä voi olla semmoista magneettia kaulassa, joka imee itseensä toisten yksinäisten magneetteja? - kaverinhakuilmoitukseni kautta. Arkipäivät lasten kanssa kotona eivät ole enää niin yksinäisiä.
  • Olen alkanut ottaa enemmän omaa aikaa, tiedän ilman lapsiakin olon tärkeyden, joten en enää vierasta yksin kotoota lähtemistä, ihan vaan vaikka kävelylle siskon kanssa.
  • Pysähdyn tunteideni äärelle, en yritä enää vain hyyilemällä kieltää, enkä myöskään heti muuttaa tunteitani positiivseksi. Pysähdyn ja pohdin ja annan tunteen olla, tässä.
  • Sanoitan tunteitani kotona enemmän. Sanon, jos ärsyttää tai väsyttää tai jos kaipaankin jotain enemmän. Nämä olleet aikaisemmin haastakohtia.
  • Kirjoitan tänne. Ihan mieletön voimavara, kun vaan kirjoitan ajatuksia ja kun näen, että näitä luetaan, kun saa kommentointeja. Parasta.
  • Olen myös tajunnut rahan arvon ja ruvennut budjetoimaan. En odota äkkirikastumista, vaan tiedän väyläni taloudelliseen tasapainoon.


En siis koe erityisesti minkään tulleen pelaamisen tilalle, mutta nämä asiat ovat elämässäni muuttuneet ja nämä asiat auttavat mua olemaan pelaamatta. <3
Tavismuija.
Myös omien tunteiden kuunteluun liittyy se, etten oo tehnyt keskiviikon ruokalistaa. :D En saanut sitä vaan päässäni toimimaan, se tuntui kömpelöltä, enkä innostunut asiasta. Hion vielä suunnitelmaa paremmaksi, ehkä joskus kirjoitan taas ruokalistaa, kun saan sen itselle mielekkääksi ja sitä kautta myös teille. 😊 Mulla on kovasti meneillään vaihe, että haen omaa paikkaani, minussa, joten tämmösiä kaikenlaisia kokeiluja tekin näette! Ensisijaisesti opettelen nyt olemaan vaan ihan tavismuija. Ihan vaan tavallinen, ilman isoja vaatimuksia tai odotuksia, haaveita tietty kyllä.K-ruoka tarjoaa muuten tässä kuussa kaksikin ilmaista kotiinkuljetuskoodia, joten jos tuntuu uuvuttavalta ja sun citarissa kotiinkuljetus mahdollisuus, ni ehdottomasti kokeile nyt! Mä oon tilannut nyt tällä viikolla taas pitkästä aikaa ja niin ihanaa ja helppoa, kun ei tarvitse miettiä, että olisi pakko mennä kauppaan!

Mitkä on sun arjesta selviytymisen apuvälineet?


En pelannut tänäänkään. <3

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, että tartuit aiheeseen! Kiva postaus ja hienoja muutoksia elämässäsi. Näitä oli mukava lukea :)

    VastaaPoista