sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Toitotan, toistan ja painotan. Mutta kerro, miksi sä luet, mikä sua kiinnostaa peliriippuvuudesta toipumisessa?Otsikointi meni vikaan.
Huomasin istuntojen lyhyydestä, että mun viimeisin otsikointini taisi olla liian harhaanjohtava.


Mutta tietkö, se oli sitä tarkoituksella.
Tahdoin pysäyttää hetkeksi, ennenkaikkea itteni, mutta myös sinut, joka jostain, syystä tai toisesta luet mun kirjoituksia. Tahdoin pysäyttää sen äärelle, etten voi liikaa puhua ja kertoa Addiktiminän ja minän eroavaisuuksista ja niiden vaikutuksesta toipumisprosessissa.


Sen eron tajuaminen on helpottanut myös mua ihan sikana. 
Oon tajunnut sen, että myös se pelipiru on minussa sisällä, se on addiktiminä, jola syystä tai toisesta on saanut tosi paljon huomiota ja tilaa mun aivoissa.

Mutta mä tajuan myös sen, että on Minä, se oikea minä. Tää sika kiinnostava Minä! Minä, joka tuntee kaikki tunteet, minä joka näkee kaikki värit. Minä, joka hyväksyy myös mut.


Totuus on kuitenkin se, että addiktiminä on saanut liikaa tilaa, liian kauan se on töniny minää syrjään. Siksi tahdon siitä puhua, tahdon toistaa samoja asioita. Tahdon puhua kärkkäästi hautajaisista, koska hei, ikävätkin asiat on osa meitä. Ne on kokemuksia.Mun sisällä oli siis hautajaiset ja kastejuhla, pitkin toipumusprosessia, mutta nyt sen vasta tajusin ja osasin nimetä.
Kysyn siis loppuun, 
miksi sä luet mun juttuja?
Mikä sua näissä kiinnostaa?
Mistä tahtoisit lukea enemmän?


<3 mulle on mahdollisuus kommentoida anonyyminä, joten jätä edes pieni puumerkki, keskustellaan, ollaan totta edes täällä!


En pelannut tänäänkään. <3

8 kommenttia:

 1. Minä luen koska löydyt Puudelinberberin blogrollista (liekö oikea termi). Säästöblogiskene siis itsellä kiinnostaa eniten, ja tietyt blogit tulee sieltä aina kätevästi klikkailtua auki. Luen kyllä myös blogisi tekstit jotka ei rahajuttuja koske. Henkinen hyvinvointi ja psykologia kiinnostaa myös. Toivon ja uskon että saat apua ja selkeyttä asioihin kirjottamalla! Kiitos kun kirjoitat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!

   Joo, ensin blogimaailmaan löysinkin näiden talous- ja säästöblogien kautta, siksi itselläkin ne lukulistalla, ihanaa, että päässyt myös itse listoille! :)

   Kirjottaminen tosiaan helpottaa mua itseä, tosi paljonkin. Voi antaa vaan ajatuksen virrata. Haluan myös uskoa ja toivoa, että mun kirjoitukset auttaa myös jotain muuta. Ehkä jotain joka painii samojen ongelmien kanssa, ehkä jotain, joka ei oo ikinä kuullutkaan peliriippuvuudesta, kuitenkin tahdon, että ne koskettaa jotenkin.

   Kiitos, kun kommentoit, on mielenkiintoista kuulla miksi luetaan, jotta osaa ehkä kohdistaa tekstejä paremmin! :)

   Poista
 2. Löysin tänne myös Puudelinberberin tai jonkun muun rahabloggaanan seuratuista blogeista. Vaikutti mielenkiintoiselta sekä rahajuttujen että muun osalta. Itselläni ei ole kokemusta peliriippuvuudesta, mutta vastaavista jutuista muusta syystä. Siksi moniin kirjoituksiisi onkin helppo samaistua ja ihailen sitä, miten rohkeasti ja avoimesti kirjoitat.

  Olisi mukava lukea esim. siitä, mitä olet keksinyt elämääsi pelaamisen tai muiden riippuvuudeen liittyvien juttujen tilalle? Ajattelisin siis että elämä ilman riippuvuutta aiheuttavaa asiaa ja siihen liittyvää toimintaa tuntuisi aluksi tyhjältä, joten jos näin on, niin miten olet täyttänyt tätä tyhjyyttä (tai onko sellaista)?

  Kiitos mielenkiintoisesta blogistasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun kommentoit!

   Mielenkiintoinen kysymys! Voisinkin tuosta kirjoittaa kirjoituksen! :) pitää vain itsekkin miettiä, koen, että en varsinaisesti ole hommannut mitään tilalle, mutta jotainhan elämään on tullut täydentämään sen tyhjyyden.

   Kiitos, kun luet <3

   Poista
 3. Minä luen, koska blogisi löytyy blogilistastani. Ja koska minua kiinnostaa addiktiosta toipuminen. Ja toivon "läsnäolollani" voivani kannustaa sinua pysymään "kuivilla" ja toivon myös sinun kirjoitusten kautta oppivani ymmärtämään paremmin addiktiosta kärsivää vanhaa ystävää.

  Kiitos, kun kirjoitat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Mulle on oikeesti tosi suuri ilo, kun kommentoitte tai ylipäänsä luette mun juttuja!:) kirjoittaminen on vapauttavaa, joten on ihanaa myös, jos jotain muutakin kiinnostaa.

   Monella on omakohtaisia kokemuksia riippuvuuksista, joko itsellä tai läheisillä ja ihanaa, jos mun kokemukset niitä jotenkin avaa. Toki ollaan kaikki omia persoonia ja mikä toimii mulla ei ehkä toimi toisilla, mut viesti jonka haluan tuoda esille on juurikin se, että kaikki on omissa käsissä. <3

   Kiitos, kun luet! <3

   Poista
 4. Blogisi lukemisen olen aloittanut jonkun talousblogin kautta ja sittemmin lisännyt sinun blogisi omaan luettavien listaan. Hmm.. miksi sitten luen, vaikka itse en ole peliriippuvainen.. Ehkä se, että elämäni on muutoin raskasta ja hankalaa monista eri syistä(burnout, masennus ym. terveysongelmat) ja lukemalla jonkun blogia, joka myös taistelee elämässään eteenpäin.. auttaa myös minua omassa taistelussani. Ei ole väliä vaikka asia on aivan eri; silti se tuo minulle taas lisää voimaa jatkaa eteenpäin. Toivottavasti ymmärrät mitä tarkoitan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihanaa, kun oot löytänyt mut! <3

   Näinhän se on, monet mietinnöistä pätee moneen asiaan. Ja sen asian huomaaminen, et hei, mä en olekkaan yksin ! 😍

   Oisko sulla ideoita tai toiveita mistä jatkossa tahtoisit lukea? :)

   Kiitos, kun kommentoit! <3

   Poista