perjantai 29. kesäkuuta 2018

Oikotie kultaan

Ah, niinkuin aikasemmin mainitsin. Mä seuraan talouttani. En oo sitä kauaa tehnyt, mutta oon huomannut sen auttavan mua myös pelien suhteen. Tajusin, ettei oo oikotietä kultaan, mä en sitä haali mitenkään muuten, kuin säästämällä.

Joo, tiedän..oikotietä onneen, mutta koska en halua ajatella rahan tuovan sitä kokonaisvaltaista onnea, tahdoin vaihtaa sanan kultaan.

Arjessa yritän monesti puhua lähimmäisten kanssa raha-asioista, säästämisestä ja kuluttamisesta. Oon kuitenkin huomannut, että harva siitä lähtee edes yleisellä tasolla keskustelemaan. Jopa mun oma puoliso inhoaa budjetointia ja sitä, että mä haluan tehdä joka kuukaudelle tarkan suunnitelman. Miksi? Peliriippuvuus ei tähän ole syy, koska en ole ikinä koittanut hyötyä lähimmäisistäni valehtelemalla. Nyt vasta on mun sukulaisetkin tajunneet, että mun kanssa voi asiasta keskustella ilman mitään nöyristelyjä. Hienoimmalta tuntui, kun mun isosisko pyysi multa apua verokortti asiassa, jotain siis oon jättänyt muiden päähän. Mä osaan ja mua kiinnostaa. 


Mikä siinä rahassa viehättää, miksi mä haluan säästää?


Tässä top 4:


- Mä tahdon mulla olevan rahaa ostaa lapsille esimerkiksi vaatteita, ainakun tarvitaan uutta. En tahdo joutua jatkuvasti sanomaan, että katsotaan loppu kuusta..

- Taloudellinen turva, mitä jos joku hajoaa? Astianpesukone? Pystyisinkö tiskaa käsin, vai säästänkö mieluummin?

- Tulevaisuudessa omayhteinen koti, kaikilla tilaa. Nykyinen vuokrakolmio alkaa olla jo kuudelle hengelle vähän ahdas. 

- Mieluinen sisustus. Tällä hetkellä mein koti on vaan sekamelska erillaisia sisustuksia. Haetaan vielä sitä omaa tyyliä. Jospa se pian löytyisi? Asuttu tässä viisi vuotta...


Vasta nyt oon oivaltanut sen, että juuri pienistä tuloista on tärkeä säästää! Tää harha on itsellä ollut aikaisemmin, ajatellut aina, ettei oo hyötyä pistää sitä paria kymppiä jemmaan. Onneks nyt tajusin!En pelannut tänäänkään <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti